zakabel

2015 blir Zak Abel’s år

3 februari, 2015

…Sanna mina ord, år 2015 blir hans år och hans röst kommer figurera i fler sammanhang, Sam Smith kommer få en direkt konkurrent och därtill kommer många hjärtan sättas i brand för ja, han är också enkel att vila ögonen på.

ace-cosgrove

Ace Cosgrove: Trött på swag-rap och hipsters? Bra, här har du någon som också är det.

20 januari, 2015

Följer du strömmen, rättar du dig i ledet eller ser det konventionella och outforskade mer intressant ut? Jag har valt det sistnämnda och likaså har Adrian Eskridge. Men vägen har ett dyrt pris. Den är stundom enslig och innefattar mycket misstro och ifrågasättanden, motivationen misstas ofta för egoism men hålls siktet inställt kan belöningen bli stor.

När någon inte går att googla

13 maj, 2014

”Googla det!” Alla som hänger med mig på en daglig basis vet att det förmodligen inte går en dag utan att den frasen kommer ur min mun. Allt är så

youngwonder_bakomljudet

Att fly verkligheten

12 juni, 2012

De böljande tonerna som sakta letar sig fram i ett off-reggae-beat vaggar mig tillbaka till sommaren 1999. En ton, ett ljud och jag blir en skör 11-åring igen. De euforiska syntharna, de många och kraftiga beatsen som producenten Ian Ring blandar med sångerskan Rachel Koeman’s ljuva stämma skapar en skimrande drömskt pop som onekligen fyller sitt syfte och tar mig till en plats jag inte besökt på väldigt, väldigt länge.

alunageorge

AlunaGeorge

25 april, 2012

I en tid när många skulle säga att Internet-dating passerat sitt bäst-före-datum och när Youtube är lika självklart som mat på bordet blir man föga förvånad av att duon AlunaGeroge träffades via nätet. För i ärlighetens namn har vi nog alla gjort det i någon form idag. En partner, en date, en polare, en tweep, en samarbetspartner eller efter en puff.

oliver tank1

Oliver Tank

20 april, 2012

[box type="shadow"]När hans chillwave fyller ut mina hörlurar med en len, autotunad röst, spännande ljudlekar och oemotståndliga stråkar tycks varje liten del av mitt hjärta beröras och det gör jävligt

thomasstenström

Thomas Stenström: Blåögd popsoul för småtjejer, hipsters och hiphopare

12 april, 2012

…Så när nu Thomas Stenström snart släpper sin debutskiva vore det alltså inte förvånande om den blev denna sommarens ”Vilja Bli”. Ja, för kanske blir ”Något annat, någon annanstans” också den älskad av småtjejerna, älskad av pensionärerna, älskad av radio och smygälskad av allt från hipsters till hiphopare.

kriskasanova1

Kris Kasanova

4 april, 2012

[box type="shadow"]Någonstans i förorten kring Red Hook i Brooklyn, NY, följde en dag en 7-årig pojke med sin rappande styvpappa till området han växt upp i. De andra gångerna de

kwes_bakomljudet

Producenterna kliver ut ur kulisserna och in i strålkastarljuset

12 mars, 2012

Kanye West och Dr. Dre är bara två i raden utav alla de producenter som tagit steget ut ur kulisserna och in i strålkastarljuset. Efter att mannen bakom samarbetena med bland andra The XX och Hot Chip gjort detsamma har han snabbt omnämnts som en av de artister man bör hålla koll på under 2012.

thee_satisfaction_bakomljudet

THEESatisfaction

10 februari, 2012

[box type="shadow"]Under år 2008 släppte den då för allmänheten okända Seattle-duon THEESatisfaction sitt projekt It’s Weird. Och duon som endast består av de två tjejerna Stasia Irons och Catherine Harris-White

1 - 3