[box type="shadow"]
Även om den irländska elektroniska pop-duon Young Wonders första singel ”Orange” länge framkallat något speciellt i mig var det inte förrän jag hörde inledningsspåret på deras EP som bitarna föll på plats. De böljande tonerna som sakta letar sig fram i ett off-reggae-beat vaggar mig tillbaka till sommaren 1999. En ton, ett ljud och jag blir en skör 11-åring igen. De euforiska syntharna, de många och kraftiga beatsen som producenten Ian Ring blandar med sångerskan Rachel Koeman’s ljuva stämma skapar en skimrande drömskt pop som onekligen fyller sitt syfte och tar mig till en plats jag inte besökt på väldigt, väldigt länge.

Allt sedan sin debut i början av året blev duon snabbt omtalad och tillika snabbt hyllad för sin musik. Detta kan nog ses som en av anledningarna till att man på deras självbetitlade EP, som släpptes i slutet av april, utöver de fem spåren också finner tre remixer. En EP med åtta välproducerade spår som du vid första anblick kanske inte förknippar med mig men som det till trots tycks vara en genre som titt som tätt återfinns här. Ja, för av arkivet att döma sker det någon gång var tredje månad ungefär, så som när Zola Jesus eller Poliça, kom på besök till exempel. Med det sagt inser jag nu att genren tenderar att hitta mig när mitt huvud är överfullt och när jag som mest behöver musik som tillåter mig att fly verkligheten en stund. Jag tror du vet hur det känns. Därför sätter jag punkt här och försvinner iväg med Young Wonder en stund.

| Young Wonder | Facebook | Bandcamp |


[/box]
Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!