Publicerat på www.kingsizemagazine.se

17-åringen från New York släpper färskt mixtape.

Med ambitionen om att förändra världen och med hjälp av det nya och befriande greppet på swag har Joey BadA$$ med sin lyriska swank alltsedan Survival Tactics släpptes i början av året tagit hiphop-världen med storm.
Den idag 17-åriga rapparen från Flatbush, Brooklyn är uppväxt med hiphop, R’n’B och soul i hemmet och medan många barn sjöng med i sångerna till barnprogrammen spottade Joey BADA$$ som tvååring Biggie Smalls rader utantill. Detta var antagligen den första indikationen på vad som stod skrivet i stjärnorna för den här killen men det var inte förrän han blev äldre och började skriva dikter och ställa upp i poetry slam-tävlingar som han själv satte ihop ett + ett.
Som 6-åring hade han komponerat ihop sin första låt och i högstadiet började han i sitt pojkrum även att spela in sin egen musik, då under namnet JayOhVee. Med väl sammansatta texter, ett skönt flow och en unik känsla för ett old school- sound verkade alla från första stund tro på att hans talang och att den kunde ta honom någonstans. Åsikter som skulle visa sig vara sanna när Joey som 15-åring laddade upp en freestyle på Youtube som han och några kompisar spelat in. Klippet spred sig snabbt, på gatan ryktades det om en kommande stjärna och när det sedan hamnade på den världskända hiphopsiten worldstar fångade Joeys lyriska förmåga omedelbart managern Jonny Stripes uppmärksamhet.

Idag arbetar de två tillsammans och i början av året släppte de Survival Tactics från den kommande skivan 1999. En imponerande låt och därtill en riktigt välproducerad video, regisserad av crewet Creative Control som tidigare arbetat med en rad andra stora artister. I samband med släppet ökade intresset för den unga förmågan i en rasande fart och med stöd från sitt 18-manna crew, Pro Era (Progressive Era) håller Joey BADA$$ och hans finpolerade swag, det vill säga, swank, idag på att etablera sig som en av de mest intressanta artisterna just nu.

Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!