[box type="shadow"]
I december släppte den kritikerrosade Uppsala/Lund-Duon Profesor P & DJ Akilles den tillbakalutade låten Frontin’. Ett första smakprov på deras efterlängtade skiva The Realism och nu är duon tillbaka med första singeln från albumet, Keep Doing It. En låt som bäddar in de delar av hip hopen Professor P & DJ Akilles själva anser väger tyngst; ärlighet, enkelhet och känsla.

Redan på Frontin’ beskrev de vikten av att vara ärlig mot sig själv och andra och på Keep Doing It fortsätter de på samma spår när de rappar över det egenprodcerade beatet om alla de egenskaper man som människa besitter men inte kan jobba bort. Delar som på gott och ont är en del av dig och som gör dig till den du är. I andra versen kryddas dessutom låten med en uppriktig och eftertänksam Adam Tensta och i refrängen hör vi en själfylld stämma av Rigael Damar.

En röd tråd sträcker sig över deras produktion och ju mer jag smakar på albumnamnet, The Realism, desto mer förstår jag den där tråden och desto mer längtar jag till den 21 mars då skivan släpps.


Fotograf: Gustav Wiking

Låtlista – ”The Realism”:

01. Pro&Aktivity


02. Mind Travel feat. Promoe


03. Guaranteed (Real Sh*t)


04. The Realism


05. Spellbound (L-Town)


06. Keep Doing It feat. Adam Tensta & Rigael Damar


07. Nothing’s Gonna Stop Me


08. Sincerely Yours feat. Daniel Adams-Ray


09. #1


10. Frontin’ feat. Sadat X


11. Just Another Day


12. Take Flight

Missa inte heller när de från och med 21 mars ger sig ut på en release party-turné och alla in my area code beger sig självklart till Mejeriet 24 mars för liveuppträdanden och grym musik från DJ Beneaf & Marcus Saxell!

| Professor P & DJ AKilles | Facebook | Spotify


[/box]
Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!