Orange Stage, Roskilde Festival
Fredag 3 juli

I flera dagar har jag hört människor prata om den här konserten och att jag inte var ensam om att se den som festivalens största dragplåster förstod jag snabbt. När stunden är kommen är vi otroligt redo för Kendrick Lamar och tur är väl då att han bygger sina konserter på energi och likaså denna gång. För ju mer vi ger honom desto mer bränsle får han och desto bättre blir konserten. ”This is a party!” skriker han och trots den påtagligt höga intensiteten behåller han hela tiden ett lugn och kontroll. Han är säker i sin roll, känner in och lyssnar på sin publik. Hans setlist innehåller både gamla låtar så som ”Money Trees” och ”Bitch Don’t Kill My Vibe” och nytt så som ”King Kunta” och ”I”. Publiken förlorar sig snabbt till konserten och snart yr den torra jorden i luften för att de hoppar så mycket. Stämningen stiger hela tiden och någon brist på energi blir det aldrig, Lamar tycks snarare chockas av mottagandet han får denna sommarkväll. Han blickar ut över sin stora publik och berättar att vi bekräftar att hans dröm gått i uppfyllelse. Efter att ha följt hans resa får jag själv en stark känsla av att cirkeln sluts, nu är han där han ska vara och även om jag ibland känner mig som en repig skiva med Lamar så går hans talang inte att förringa, han ÄR väldigt bra och ikväll var inget undantag. Jag lägger mig med ett leende på läpparna, ännu ett fint minne rikare och efter att ha sett en tårfylld Kendrick Lamar avsluta sin konsert gissar jag på detsamma för honom.

Betyg: 5 av 5

Publicerat på www.kingsizemagazine.se

Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!