[box type="shadow"]
Wiz Khalifa rappade om Pittsburgh, Jay-Z om New York, NWA om Compton. Ayo har gjort det, Professor P & DJ Akilles, Advance Patrol, Södra Sidan, Labyrint, Näääk, the list goes on and oooon. Ja, verklighetsskildringar, stolthet eller bara en shout out till området och människorna som format ens liv är idag något som nästan kan ses som obligatoriskt när det kommer till hiphopkomposition – Och GMOS är inte sämre.

För ni minns väl The City från mixtapen ”FUKT RECORDINGS PT.1″? Låten där rapparna Rahseed och Just med den klassiska hatkärleken berättar om staden som kanske inte omedelbart kopplas samman med hiphop utan som fler känner igen från Plura eller Markus Krunegård – Vi snackar förstås om Norrköping. Deras hemstad, stolthet och inspiration.

Låten har nu fått en video där man i merparten av den ser dem på den plats jag tror de älskar allra mest, studion. Och medan jag ser den slår det mig att det är just det där faktumet, att man inte kopplar samman staden med hiphop, som också lockar mig. För det är ju rätt tydligt, hiphopen lever inte bara i storstäder eller förorterna till dem, den är överallt. Från Smygehuk till riksgränsen, som Jason en gång så fint sa.

[/box]

Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!