Vad är viktigt i livet? Vem vill du vara?
De gör sig påminda överallt, de är din största medgångssupporter men har vandrande ögon och vänder kappan efter vind. De faller för girighet, går igång på tillhörighet och tillåter diverse situationer förändra deras karaktär. Relationen innefattar en beskärd del av svek, ifrågasättanden och utanförskap men också klarhet och naturligt bortfall. Kontentan är också den att man aldrig kan styra över någon annans handlingar, jag kan inte få dig att förstå när du inte vill se, höra eller kännas vid det. Allt jag kan är att vinkla spegeln mot mig själv, vem vill jag se? Hur vill jag leva?
Jag vill se en person som gör medvetna val som känns bra för mig och de jag har runtomkring mig. Jag vill våga välja och våga välja bort. Jag vill våga tro fastän du tvekar.
Det handlar om viljestyrka, en kraft som överkommer alla hinder. En kraft som formar stegen du tar, som plockar upp dig när motvinden fällt omkull dig och som sätter ton för den person du vill vara.
I detta virrvarr av tankar görs det ännu en gång. Professor P & DJ Akilles släpper videon till ”Mind Over Matter” och plötsligt blåser de liv i mina ord. Låten är hämtad från ”All Year, Every Year: Winter”. Projektet är ett album uppdelat i fyra EP:s vilka alla är uppkallade efter varsin säsong. Första delen sägs vara präglat av den svenska kylan och mörkret men frågar du mig vittnar också detta projekt om att Professor P & DJ Akilles är lika insiktsfulla och reflekterande som tidigare, lika kvalitativa och karaktäristiska. För med en säregen talang att bryta igenom får Professor P en att lyssna och känna alltmedan låten lutar sig mot ett tillbakalutat beat fyllt av cuts och scratches som dessutom har den där signifikativa sköna dosen av nostalgi. Ser verkligen fram emot de efterföljande släppen. Till dess, ta till dig budskapet, tänk på vem du vill vara, hur du vill uppfattas och vilka val du gör.

Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!