[box type="shadow"]
I mitten av januari släppte producenten ATG, eller Alexander the Giant som också några känner honom som, sin mixtape The Susan Sharadon Story. Mixtapen var en samling av två års hårt arbete med imponerande låtar och en tillika imponerande gästlista. Fashawn, Sean Price, Termanology, Planet Asia, Reks, Kool G Rap, Ruste Juxx, Omar Aura, Push! Montana, Curt@!n$, A-1 och Big Twins var bara några av dem som stod vid hans sida på mixtapen. Så med denna gästlista i åtanke trodde jag mig veta vad som väntade. Men när jag istället möttes av ett hjärtskärande fint instumentalt intro som sedan följdes av det ena beatet tyngre än det andra slog det mig att denna killen inte är som de andra. Med en fantastisk känsla för melodier och ett grymt samplingsarkiv verkar han tänka utanför spakar och teknik och behandla varje beat som en ton med förmågan att lämna en inspirerad. När det då visade sig att Rahseed från Grey Matter Of Sweden nu spelat in en låt över introt kan jag inte säga att jag blir förvånad. En lyssning på det och hjärtat tycks veckla ut sig och blicken bli klar. På låten han valt att kalla A Place Called Home möter vi en känslosam Rahseed som i en mycket personlig text skildrar en verklighet man kan relatera till. Dessutom gör denna duktiga rappare debut med sång och jag måste säga att jag älskar det. Just falsetten mot slutet tillför något alldeles extra i sammanhanget och säger mig att GMOS borde använda sig mer av hans talang. Nämnas ska också att självaste ATG själv hört låten och kallat den ”dope”, så kanske hör våra kära vänner overseas också den inom en snar framtid. Gör dig själv en tjänst, missa den inte.


GMOS | Facebook | Twitter |


[/box]
Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!