När motgångar och nederlag omvandlas till styrka och dedikation slår det ner hårt. På ”Svart Diamant” gör Rosh upp med det förgångna och gör rättmätigt anspråk på framtiden. Med skinn på näsan tar hon sig an det avslöjande och reflektiva med en grundstomme i att se sitt eget värde, att följa sin inre röst och vara sig själv. Hon är mångsidig men distinkt, bjuder upp till innerlighet på ”Bara Vara Jag” och ”Syster” och visar självförtroende på ”Gamet I Min Ficka” för att sedan spegla känslan av att hitta hem på ”Jag & Mina”. EP:n visar att trygghet föder trygghet och det är med pondus Rosh tar sig fram med Mack Beats signifikativa komposition. När de fem spåren når sitt slut är det svårt att vara missnöjd men missnöjet ligger i att jag vill ha mer, för trots sin debut finns här utrymme för mer än den teaser denna EP är. Rosh är redo.

Intressant text: …”Världen den är din, have dream Martin Luther King, världen ska bli min/Och dom som skratta då är dom jag skrattar åt idag, spelar vänner(?) hela bunten mannen fuck it låt dom dra/ Kommer aldrig bli nånting, det dom sa i mitt ansikt, blev inte någonting jag blev Allting”… (Svart Diamant)

Bästa produktion: ”Svart Diamant”
Bästa låt: ”Bara Vara Jag” & ”Svart Diamant”
Skivbolag: Hemmalaget/Sony Music
Releasedatum: 11/2-2015

Betyg: 4,5 av 5

Publicerat på www.kingsizemagazine.se

Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!