Åtta månader efter att det kritikerhyllade albumet ”The Realism” givits ut släpper nu Professor P & DJ Akilles första videon från deras kommande EP som släpps i början av 2013.

Att Petter Tarland och Viktor Backemar har känsla för porträttering har de bevisat i videor som “Keep Doing It” och “#1”. I spännande samarbeten vidhåller de en tydlig känsla för konstnärlighet och enkelhet. De räds inte att gå utanför ramarna av vad en hiphop-video förväntas innehålla utan skräddarsyr istället varje video efter varje låt och en känsla. Och likaså gör de i videon till nya låten ”Pro & Ak For President”. En riktigt crowd pleaser till låt för en hiphopskalle och en låt som från första beat är signifikativ för duon. För likt tidigare hör man hur DJ Akilles elegant behärskar turntablism med bland annat en uppklippt sampling av ”Next Level” med Tha Alkoholiks samt en snygg scratchrefräng. Vid hans sida står Professor P och delar med sig av sin lyriska förmåga, spinner vidare på innebörden av The Realism med hängivenhet som översätts till sköna punchlines han gärna slänger i ditt ansikte. En stilig sammansättning som ger dig härliga vibbar av den gyllene erans enkelhet och som mynnar ut i glädje och viljan att hänga med dem man tycker om allra mest. Något de verkligen fångat i videon. Regissören Jacqueline Ragheb beskrev det själv såhär:

”Under inspelningsdagen fångade vårt färgglada och konstnärliga fotobås ansikten och glädje från människor, som inte går att tvätta bort. Pro & Ak för hiphopen tillbaka till rötterna och genom denna video vill vi uttrycka kärleken för musiken, för konsten och inte minst för livet. Låten sprudlar av energi och glädje och vår fotobås representerar detta. So come get some!”

I videon ser du hur några av Sveriges bästa emcees, DJ’s, musiker och klädskapare samlas i ett fotobås, har kul och diggar musik. Ett enkelt men kreativt och väldigt underhållande koncept. Once again, job well done ProandAk.

Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!