[box type="shadow"]

Hip hop-duon Professor P & DJ Akilles som står bakom den mest spelade skivan just nu, The Realism, slösar ingen tid på att vila och knappt en vecka efter att deras releaseturné avslutats släpper de nu sin första officiella video från albumet.

Låten ”Keep Doing It” som gästas av Adam Tensta och Rigael Damar är inte bara ett melodiskt spår med personligt djup och en refräng full av själ utan också ett spår som ingen kan ha missat eller fastnat för på skivan. Videon fångar omedelbart ens intresse eftersom den inte bara skiljer sig från den porträttrering vi är vana vid att se inom hip hop utan också för att den bär på en historia och ett djup. Mannen bakom detta fina verk, regissören Mårten Lindsjö beskriver den själv såhär:

”Låten handlar om att kämpa, fortsätta jobba och att aldrig ge upp. ”Keep doing it” helt enkelt. Vi valde att placera historien i en miljö som kanske är så långt från hiphop-världen man kan komma. Idrottsutövandet är en metafor för tävlandet och konkurrensen inom musiken, men att det i slutändan handlar om något större.”

Professor P och DJ Akilles beskriver den såhär:

”När Mårten föreslog konceptet kände vi direkt att det var en intressant vinkel. Idén är stark och avviker till stor del från de förutfattade meningar vissa kan ha om hiphopvideos. Det är videons seriösa ton som gör den lekfull. Vi är stolta över resultatet och hoppas folk kommer gilla den, även om VI troligtvis bara kommer kolla på den en gång. Varför förstår ni när ni ser den…”

Kolla in videon nedan och köp The Realism här eller streama via Spotify!
Regissör: Mårten Lindsjö

Producent: Nina Isaksson

Foto: Christopher Norin

B-foto: Josephine Owe

Regiassistent: Guz Hamberg

Produktionsassistent: Maja HaglöfProandak tackar:

Rasmus Frisk (gymnast)

Didrik Fröberg (gymnast)

Järfälla Gymnasterna[/box]
Om du gillar - tveka inte att sprida ordet!